Assalamualaikum mak-mak dan kakak-kakak..Hari ni kiki cuma nak share sikit pasal produk pencuci yang telah banyak bantu kiki dan pengguna-pengguna yang lain menguruskan kerja rumah..

Bagi suri rumah sepenuh masa,kerja-kerja membasuh ni mungkin dah jadi tiada masalah pada dieorg kan..Cuma still penat la kan kalau nak kene gonyoh/sental/berus pakaian tu kuat2..Betul tak ??

Manakala bagi suri rumah bekerjaya pulak sudah semestinya penat selepas seharian di tempat kerja..Balik rumah nak rehat dan buat kerja yang mudah2 dan simple2 je..Betul tak??hehe sebab kiki dulu pun suri rumah bekerjaya..Penat di Office tak hilang lagi..Tapi balik rumah dah kene pikir Baju dalam mesin basuh lagi,baju di ampaian nak kene lipat lagi,masak lagi,basuh itu ini lagi...alahaiii penat hihi..

Jadi ni kiki nak share lah Produk PENCUCI yang memudahkan kerja kita..Produk PENCUCI EZICLEAN..




Percaya la cakap kiki..memang Pencuci eziclean ni sangat memudahkan kerja kita..ia terdiri :

1. Eziclean Laundry - cuci pakaian
2. Eziclean Floor - cuci tandas dan lantai
3. Eziclean Dishwash - cuci pinggan mangkuk
4. Eziclean MultiPurpose

Keempat empat jenis Eziclean ni sangat memudahkan kerja-kerja di rumah..

Kelebihan Eziclean

Untuk PAKAIAN yang kotor tu..Tak perlu pun sental atau berus kuat..Hanya rendamkan je sekejap dan lepas tu basuh dalam mesin basuh..Kasut2 sekolah anak pun sama..Rendamkan je dulu dan tak perlu dah sental kuat2..Segala daki,dakwat pen,tahi lalat,kesan air milo atau kekotoran degil tu inshaaAllah akan tanggal..

Untuk basuh TANDAS dan BILIK AIR pun sama..Tak perlu dah kita nak berus atau sental kuat-kuat,Letihh hehehe..Hanya picitkan eziclean floor pada dinding2 dan lantai2 bilik air/tandas..dan biarkan ia seketika..Lepas tu,ambil penyapu yg plastik tu dan beruskan je dan bilas..Memang akan turun lah kekuningan dan daki2 pada mozek bilik air dan tandas tu..

Untuk basuh periuk,kuali,pinggan mangkuk pun mudah..Nak2 kalau yg jenis berminyak dan berlemak tu kan..Kadang2 dah basuh pun masih rasa berminyak..Tapi kalau guna Eziclean ni mesti mak2 kakak2 akan puas hati..

Segala kerja jadi ringkas,mudah,dan tak memenatkan..Bila kerja2 cepat siap,cepat la mak2 kakak2 boleh rehat..Hati pun senang kann..


Testimoni Eziclean













Mak-mak dan kakak-kakak jangan risau ya..Pencuci eziclean ni bukan peluntur..Dia tidak merosakkan fabrik dan tidak melunturkan warna..

Harga Pencuci Eziclean

Harga eziclean ni murah je tau..tak mahal pun..Semua mampu beli..dan memang ada budak sekolah yang beli sebab nak basuh baju dan kasut sekolah yang putih2 tu..

1. Eziclean Laundry RM23 pack 1kg
2. Eziclean Dishwash RM12.50 1liter
3. Eziclean Floor RM19 1liter

Tapi sekarang ada promosi untuk rangkaian Produk Eziclean ni..Untuk 3 beradik ni hanya RM50 sahaja..


Kalau mak2 dan kakak2 berminat nak cuba,boleh la contact kiki..Untuk sekitar pekan dan kuantan dan kawasan sekitarnya kiki COD..Untuk di luar kawasan kiki post laju atau kiki akan pass kan pada agent2 kiki di kawasan tersebut..

Jika ada yang berminat untuk menjadi agent pun dialu alukan..Kita kongsi rezeki sama-sama..Harga agent diberikan pada yang berminat..

Call/Whatsapp kiki : 
0179450512
0129393042

Assalamualaikum semua :-)

Semua orang ada impian kan???macam tu jugak saya..Sentiasa mengimpikan rumah yang besar dan selesa,kereta yang besar dan selesa,dapat menderma dan bantu orang sekeliling yang memerlukan..Dan yang paling utama,saya mengimpikan dapat membawa kedua ibu bapa mengerjakan haji di makkah..

Dulu pernah jugak terfikir,apakah aku mampu rialisasikan impian ku ini..Setiap hari,bangun pagi dan pergi kerja,balik jam 6petang kadang-kadang sampai malam..Tapi hasil yang aku dapat sama jer setiap bulan..Bayar kereta,rumah,pengasuh anak,belanja dapur dan belanja harian hanya tinggal berapa sen je gaji kan..Jadi apakah aku dapat mengubah hidupku jika aku melakukan perkara yang sama setiap hari...Aku harus berubah,akun harus buat sesuatu..

Satu hari,aku didatangi oleh 1 msj dari kawan baik ku..Mengajakku berbiznes bersamanya..Tanpa banyak tanya dan soal,aku terus menyatakan "YA"..

Aku setuju untuk berbiznes dengannya..Tanpa memberikan apa-apa alasan aku hanya ikut sahaja apa plan dan strategi yang diberi..Ya Allah mudahnya berbiznes ni bila kita follow mereka yang dah berjaya dalam bidang tu..Konsep biznes bermentor amatlah mudah..kerana kita tak perlu buat benda yang tak patut buat,kita hanya perlu tiru apa yang mereka buat..

Alhamdulillah satu persatu kejayaan kecil yang aku terima dari biznes ini..Ianya hanyalah kejayaan kecil..tapi mentor saya cakap,kita akan bermula dengan kejayaan kecil dahulu baru kita akan terima kejayaan yang lebih besar..Dan yang bestnya aku dah tak perlu bekerja keluar pagi balik malam tu..Aku dah mula bebas masa selepas aku berhenti kerja dan full time biznes ini..



Yaaaa betul..jangan takut untuk berubah..Tapi lagi takut kalau kita tak pernah mencuba untuk berubah..Yaa aku belom lagi mampu untuk merialisasikan impian ku..Tapi alhamdulillah sejak berbiznes kehidupan makin baik,anak-anak sentasa berada depan mata..Masa bersama keluarga tersayang sentiasa ada..Ekonomi keluarga alhamdulillah cukup..Aku akan teruskan usaha sampai impianku benar-benar tercapai..








Inilah sebahagian kejayaan kecilku dalam biznes ini..Aku akan teruskan usaha dan berjuang untuk memperoleh kejayaan yang lebih besar..

Biznes sama juga seperti kita bekerja..Bagaimana kita komited dengan kerja,begitu jugak la kita perlu komited dengan biznes..Bayangkan segala kerja keras kita ditempat kerja tu,kita lakukannya pada biznes kita pulak..Saya percaya biznes kita akan berkembang dan akan sangat maju..Jadi,apa pun pekerjaan kita,kita harus memberikan komitmen yang tinggi..inshaaAllah kejayaan pastinya menjadi milik kita..

Doakan perjalanan dan kejayaan kiki dalam perniagaan ini ya ....



Ramainya yang cakap Premium Beutiful ni MAHAL..
TAPI...Ramai sangat yang beli..

KENAPA ??

Sebab mereka ini semua dah bandingkan kaedah mana yang lebih jimat sebenarnya..Pengalaman mereka sendiri guna korset yang biasa-biasa tu,kosnya lagi mahal dari harga Premium Beautiful Corset ini..

Kos korset Biasa-biasa ( korset pakai buang )

1 tahun = RM600 X 2 = RM1,200

2 tahun = RM2,400

3 tahun = RM3,600

10 tahun = RM12,000

Wahhh...kalau dengan korset Premium Beautiful,range harga dari RM2,200 boleh pakai bertahun tahun tauu..Kalau rosak,koyak,patah atau apa2 lah jenis kerosakan boleh hantar repair FREE jer..Sebab Premium Beautiful ni WARANTY SEUMUR HIDUP..

Bukan itu sahaja,Bila pakai korset pembentukan badan dan kesihatan Premium Beautiful ni dapat membantu mengurangkan pelbagai masalah kesihatan seperti -: sakit pinggang,senggugut,bantu untuk naikkan peranakan,hilangkan keputihan dan yang paling seronok dalam sihat dan cantik dengan hanya pakai baju dalam ajaib ni jer..

Kesian customer yang pakai set pakaian dalam ajaib Premium Beautiful ni tau,dalam masa beberapa hari je terpaksa terima padah bila pinggangnya makin hari makin mengecil,perut yang buncit makin hari makin slim..

Sekarang ada pulak promosi untuk Set Premium Beautiful ni..Anda jimat RM400 untuk setiap set tau..U ols boleh terus contact kiki untuk ambil ukuran u ols dan dapatkan size paling sesuai..

Setiap orang saiz tak sama..Sebab Premium Beautiful ni direka khas untuk setiap inci pada badan kita..Memang selesa sangat-sangat dan anda akan dapat rasakan perbezaannya dengan korset-korset yang lain..

U ols contact kiki tau..Special offer kiki kasi u ols 😘😘



1-   Kita yang lahir di tahun 50-60-70-80 an, adalah generasi yang layak disebut generasi paling beruntung. Kerana kitalah generasi yang mengalami loncatan teknologi yang begitu revolusi di abad ini, dengan keadaan usia prima..✌πŸ€“☺πŸ‘

2-   Kitalah generasi terakhir yang pernah menikmati riuhnya suara mesin taip..Sekaligus saat ini jari kita masih lincah menari di atas keyboard pula..πŸ“ƒπŸ“„πŸ“πŸ’»πŸ’»

3-   Kitalah generasi terakhir yang merakam lagu dari radio dengan tape recorder. Sekaligus kita juga menikmati mudahnya memuat-turun lagu dari gadget..πŸ˜„πŸ”Š πŸ“»πŸ“±

4-   Kitalah generasi semasa kanak2 bertubuh lebih sihat dari anak masa kini kerana mandi sungai,panjat pokok, melastik,guli, getah gerip, adalah permainan yang tiap hari akrab dengan kita..Sekaligus saat ini mata dan jari kita tetap lincah memainkan pelbagai game di gadget ..πŸƒπŸŽˆπŸŠπŸ’ƒπŸ“±πŸ’»

5-   Kitalah generasi terakhir di masa remaja yang pernah mempunyai geng yang tanpa janji,tanpa telefon / sms tapi selalu boleh berkumpul bersama menikmati malam minggu sepuasnya..🌚 🌘 Kerana kita adalah generasi yang berjanji cukup dengan hati..Kalau dulu kita harus bertemu untuk bergelak tawa bersama..Kini kitapun tetap boleh bergelak ketawa ''πŸ˜„πŸ˜ƒπŸ˜›πŸ˜œπŸ˜‚'' di group Facebook/WhatsApp..

6-   Kitalah generasi terakhir yang pernah menikmati lancarnya jalan raya tanpa jammed di mana-mana.. Juga naik motor menikmati segarnya tiupan angin di jalan tanpa helmet di kepala..πŸ˜€πŸ˜ƒπŸ˜…πŸš΄πŸš΅

7-   Kitalah generasi terakhir yg pernah menikmati tanpa perlu berpikir ada penculik yg membayangi kita..πŸ‘§πŸšΆπŸ™ŒπŸ’ƒ

8-   Kitalah generasi terakhir yang pernah merasakan nikmatnya menonton tv hitam putih dengan senang untuk pindah saluran sana sini ..πŸ˜”πŸ˜žπŸ˜žπŸ˜ž

9-   Kitalah generasi terakhir yang pernah begitu mengharapkan datangnya posmen     Menghantar surat, dari sahabat atau kekasih hatiπŸ˜πŸ“¬πŸ˜πŸ“©πŸ˜˜πŸ’Œ

10. Generasi yg bawa RM0.10 - RM0.50 ke sekolah tapi blh makan sampai kenyang kat kantin..

Itulah kita....

" Anda generasi itu? Kongsikan ini kepada yang lain.. Biar yang belum tau menjadi tau.. Biar yg pernah tau tetap ingat kalau mereka tau Dan menikmati lagi indahnya masa lalu yang tidak semua generasi tau.."

Saya amat merindui zaman kanak2 berhingus😍😍😍..Adakah anda sama seperti saya..??





Sapa suka main bowling..say aiiiiii πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹..Haha sebenarnya tak pernah pun main bowling sebelum ni..Tapi keinginan nak main tu ada..Cam best pulak rasa..Boleh lepaskan geram dan tekanan sambil2 main tu..Hahaha anggap lah pin bowling tu sebagai masalah..Dan bola pulak sebagai penghapus masalah tu..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚Tapi bukan nak citer pasal masalah kat sini..Nak citer pasal perlawanan bowling antara penyokong Pahang FC..

Tq penganjur yg ohsemm..Sebab anjurkan event yang super duper havoc ni..

Kemeriahan Pertandingan Bowling Antara Penyokong Pahang kali-3..Hahaha sejujurnya memang tak pandai pun main bowling ni..Rasa2 nya baru 2 kali pegang bola bowling..Itu pun terpaksa sebab adik beradik ajak main πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..Apa2 pun memang enjoy,memang best sambil2 main sambil2 merapatkan silaturrahim sesama kita..Menang kalah tak penting sangat lah kan...hahaha sory to my team,sebab koi lah team kita tak power πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..almaklum lah budak baru belajar main..
Ingat mudah je main bowling...rupanya boleh tahan jugak la..hahaha kalau tak kene gaya,memang ke longkang lah bola..

Tahniah Kepada Semua Pemenang..In sha Allah..kalau pnjg umur dan dimurahkan rezeki semoga kita bertemu pada masa akan datang..Tq pada penganjur event..memang meriah dan best sangat2..

Untuk makluman..bagi edisi yg ke-3..Team ELEPHANT WARRIOR telah menganjurkn pertandingan bowling antara penyokong Pahang kerana team mereka menjuarai bagi edisi ke-2 yg lalu..

Berakhirlah sudah Pertandingan Bowling Antara Penyokong Pahang kali-3 maka berakhir sudah pertandingan bowling untuk tahun Ini..Jumpa Tahun depan pulak..

Team paling power πŸ€—πŸ€—πŸ€—