ALHAMDULILLAH 
Tingginye permintaan terhadap Sabun HOT & FAST selling ni.. memang SABUN BERAURA betul..hari-hari order masyukkk :)

Apa keistimewaan sabun marine essence beauty bar ???


bauan AROMATERAPI yang boleh menghilangkan stress ... wanginyaa... boleh senyum sampai ke telinga bau sabun ni :)



Harga sabun marine essence ni
RM35.00 Seketul
 
Sekotak ada tiga.

kalau beli tiga dapat lah RM105  ;)

Untuk yang beli borong boleh dapat untung runcit plus bonus cecah 4 figures sebulan.
Nak seribu?? dua ribu??? riga ribu??? even 5 figures income pun boleh je..anda yang tentukan...
 Nak tahu cara untuk dapatkan sabun yang hot ni secara pukal dan buat extra income dengan jual sabun cerah ketiak ni ???

Jom nuzul explainkan cara nye ;)
pm/whatsapp nuzul
0179450512

sekarang ni, kalau tengok kat pasaran, banyakkkkk sangat produk-produk yang berasaskan kolagen...permintaan pon sangat tinggi..lagi-lagi di kalangan kaum perempuan..orang perempuan ni mesti nak nampak cantik jer sepanjang masa.

so, kenapa popular sangat kolagen ni??? kolagen? apa itu kolagen? kalau sembang dengan makcik-makcik kat kampung tu, mesti diorang tanya, benda apa lah kolagen tu..tak payah lah minum.. 
*Kolagen merupakan protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia..
*Merangkumi 30% dari keseluruhan protein dalam badan manusia..
*Menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu-tisu badan..

Ini adalah kolagen daripada badan kita sendiri..so tuhan ciptakan KOLAGEN dalam tubuh badan manusia dengan banyak tujuan...boleh ke kolagen ni hilang dari tubuh badan kita???
Boleh!! Cuba bandingkan tubuh badan orang berumur dengan orang yang masih muda..
Semakin usia meningkat, proses tumbesaran dan penggantian tisu semakin perlahan...so faktor penuaan luaran dan dalaman boleh menjejaskan fiber protein, fibrobles, dan vitamin yang sangat penting untuk pengeluaran kolagen dalam tubuh badan manusia..
  Punca utama penuaan adalah kekurangan kolagen..
Bila tengok muka nenek kita, muka datuk kita, berkedut-kedut kan? tangan dan kulit badan pon sama...cuba cubit perlahan tangan nenek kita tu..kalau perasan, lepas cubit tu, lambat sangat kulit tu nak tegang balik..tu tandanya kolagen dah makin hilang..jangan pulak kau cubit kuat-kuat..mau menjerit nenek nanti...hahahah..
Ada orang cakap. " Ehhh, kita muda lagi lahh, buat apa nak amik kolagen pulak?? " ..badan kita dah ada kolagen, perlu lagi ke nak ambil supplement kolagen yang lain???
Mesti la perlu akak-akak dan adik-adik ku sekalian....sebab bila makin bertambah usia kita, semakin perlahan lah tumbesaran dan penggantian tisu...cuba tengok mak ayah kita tu kalau yang luka kena pisau ker masa nak masak kat dapur...kalau perasan, tempoh masa luka mak kita tu nak sembuh lama berbanding dengan luka si anak..sebab kolagen dah semakin kurang...

Apa kesan kalau seseorang tu kekurangan kolagen dalam badan???


- kulit kusam tak bermaya
- kulit muka tidak berseri
- kulit berkedut dan kendur
- pigmentasi kulit
- mudah letih dan lesu
- sakit badan dan sendi
- kurang penglihatan
- mudah lupa
 
  Apa tindakan kita???
Saya just nak share pengalaman sendiri yang dah hampir berkotak-kotak minum BB Plus Collagen ni...dulu kulit muka sangat kusam dan tidak berseri...bila bangun tidur, muka berminyak..kulit muka kering, lutut dan siku kering..
 
TESTIMONI BBPLUS UNTUK LELAKI
SEBELUM BER BBPLUS EYE BAG PUN ADA.

SELEPAS BER BBPLUS....CERAH DAN SEMAKIN BERKEYAKINAN DIRI

Now kulit saya dah makin improve..muka rasa lembab jer..pastu kulit rasa tegang dan gebu..muka dah tak sekusam dulu..kalau saya tak mula ambil BB Plus Collagen dari sekarang, tahun depan dan seterusnya mesti makin hilang kolagen dalam tubuh badan nie..secara tak langsung, BB Plus Collagen membantu merangsang menguatkan kolagen yang sedia ada dan merangsang pertumbuhan kolagen yang baru...


The concept is, BB Plus Collagen ni membantu pertumbuhan kolagen baru dalam tubuh badan kita...bukan niat kita nak menghalang penuaan dalam badan kita..tu dah kira mengubah ciptaan tuhan yer..kita cuma nak melambatkan jer proses penuaan tu..Tua tetap tua yer..cuma nak bezakan orang tua yang sihat dan berseri dan orang tua yang kurang sihat dan kusam..kann..


 nuzul
0179450512 / 0129393042

hye semua..hope u all sihat ye..hari ni nak story pasal birthday anak sy yg ke 2tahun..huh bukan main seronok dia bila tgok org ramai datang dan menyambut birthday dia..
Umairah skang dah besar,dah pandai nak nyanyi lagu birthday walau pelat..hihi..
Ramai yg datang tu teruja tengok umairah..ye la kan..baru 2 tahun tapi pandai nyanyi lagu birthday,pandai nak tiup dan potong kek..hihi,jom tgok gambar sekitar majlis harijadi umairah..



 MEDIA SOCIAL CLASS

Assalamualaikum semua..hari ni nak update skit pasal kelas social media yg diadakan di TLCC..best sgt bila berada dalam group TLC ni..segala kemudahan disediakan untuk belajar dalam dunia perniagaan online ni..baru2 ni pada hari sabtu ada kelas sosial media yg diajar sepenuhnya oleh mentor kami(TLC)iaitu abg Al-faath..
Memang awesome sgt kelas ni sbb memang tak kan dapat di mana2 ilmu yg mcm ni..mana tak nya,kita diajar buat blog,kuasai sepenuhnya penggunaan FB,INSTAGRAM,dll..
Kalau dekat luar,orang ambil upah beribu ribu untuk mengajar..tapi di TLC segalanya galanya diajar percuma untuk usahawan-usahawan di bawah naungan TOP LEADER CIRCLE..





saya,bola dan tok gajah

hye u all..hope semua reader blog ni sihat dan kuat..huhu
 kat pages ni sy nak ceritakan skit kisah2 hidup sy..ye la semua org mesti ada kisah2 hidup kan..
sy ni minat betul dengan sukan bola..u all pun mesti ramai yg minat bola kan..sapa minat bola kita geng...heheh
sy ni anak pahang,so confirm2 la sy penyokong kuat skuad tok gajah(pahang)..sy penyokong tegar yg sentiasa ada utk tok gajah walau saat2 kejatuhan tok gajah ke liga perdana..sedih sangat tau..masa tu xde penyokong pun..kosong stadium..
Pemain pun xde semangat nak main kan??
Tapi skang tahun 2013 adalah tahun kebangkitan skuad tok gajah bila pada awal musim pahang teros mendominasi tangga top5 liga super,menamatkan piala fa diperingkat separuh akhir dan paling best ialah menjuarai piala malaysia sbagai juara dengan mengalahkan juara bertahan..stadium xyah cakap la..penuh sampai melimpah limpah..
Harap lepas ni walau pahang menang atau kalah,stadium darul makmur  tetap dipenuhi dgn lautan kuning kuning kuning.. 








Apa itu Bio Velocity?

Bio Velocity sejenis PELAPIK TILAM yang dibuat khas
untuk memenuhi keperluan individu. Dengan bebanan kerja dan komitmen hidup yang makin bertambah, confirm tidur kita makin kurang dan jarang-jarang dapat lelapkan mata dengan nyenyak. Lagi pulak, akibat letih tadi kita boleh akibatkan dengkuran yang kuat hingga boleh menganggu aktiviti tidur orang lain. Jadi, dah semestinya anda memerlukan Bio Velocity ni. 


Bagaimana Bio Velocity berfungsi?
1. Bio Velocity menolong membetulkan frekuensi yang tak harmoni

2. Meneutralkan gelombang berbahaya
3. Menguatkan gelombang POSITIF untuk membentuk aura sihat


Betul ke Bio Velocity ni boleh meningkatkan tenaga?
Benar...
Bio Velocity ni akan mempengaruhi pengaliran tenaga malah
menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda.



Bagaimana kesan Bio Velocity?
Hanya 10 SAAT saja akan terasa TENAGAnya. Malah bila anda tidur atas Bio Velocity semalaman, bila anda bangun dari tidur, anda akan terasa lebih cergas dan sangat bertenaga. 

Kelebihan dan kebaikan bio velocity sleepmate:

1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Menjadikan kita lebih Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti


Manfaat
Melegakan sakit kepala
sakit haid
sakit perut
menghilangkan kesakitan otot
melegakan kesakitan gastrik
melegakan sakit belakang
menolong ketegangan leher
melegakan rasa kebas




Cara Penjagaan
BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali. Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari. Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.






Untuk mencuba sendiri biovelocity sleepmate boleh segera hubungi saya :

NUZUL
017-9450512 / 012-9393042
nuzulejoytlc@gmail.com


TESTIMONI







GARAM BULUH / BAMBOO SALT (cooking/drink)

ANDA DALAM GOLONGAN YG MANA?
PENYAKIT  - ada tanda2 kelemahan / sakit tapi doktor belum sahkan anda berpenyakit
ATAU
PESAKIT - anda telah disahkan doktor bahawa anda menghidap sesuatu penyakit


Anda / Ibu Bapa / Keluarga anda mempunyai penyakit GOUT, JANTUNG, KENCING MANIS, ASTHMA, STROK, PENYAKIT KULIT, BATU KARANG, SEMBELIT, OBESITI
 boleh cuba Garam Buluh ini...

kalau tak percaya boleh google tentang garam buluh & tonton di youtube tentang kebaikan
Garam Buluh

Saya sendiri telah mencubanya, tindak balas boleh terus dirasai walaupun baru minum 1 sachet Garam buluh... Badan saya banyak angin...terus keluar angin dalam badan...tak percaya boleh cuba...

KALAU SAYANGKAN KELUARGA TERUTAMA ORANG TUA, BANTULAH MEREKA, BERI MEREKA CUBA GARAM BULUH UNTUK 7 HARI, IN SYA ALLAH DAPAT RASAI KESAN TINDAK BALAS...KASIHANI MEREKA MERINTIH KESAKITAN SETIAP HARI & TERPAKSA MAKAN UBAT-UBATAN HOSPITAL YANG BANYAK TAPI KESIHATAN TETAP SAMA...




TAK SUKA JAGA PERMAKANAN...
SUSAH NAK JAGA PERMAKANAN...
BUKAN SENANG NAK BERPANTANGKAN....
itu sebab makan ubat-ubatan hospital tapi sakit masih tetap sama
sebab kita makan makanan yang berasid...

ASID DALAM BADAN BOLEH MENYEBABKAN PELBAGAI PENYAKIT


Apa itu Garam Buluh? Kan selalu ada je garam yang biasa guna tu...apa beza nya?

Garam Buluh : Garam yang di masak di dalam buluh secara berulang kali dan ditutupi dengan tanah liat dan di bakar menggunakan pokok pine pada suhu 1000 degree dan akan menghasilkan cecair dan ketulan bernama garam buluh dan ianya bersifat Alkali.


Garam Biasa : Garam buatan zaman moden mengandungi 99% Natrium Klorida dan bersifat asid dan banyak menggunakan aditif akibat proses pengilangan dan mengandungi bahan kimia. 



Cara Rawatan Dan Pemulihan Dengan Garam Buluh







CARA PENGGUNAAN
  1. Minum 1 Pakej Garam Buluh Premier Drink di waktu pagi, minum ketika perut kosong.
  2. Campurkan Garam Buluh Cooking Powder ke dalam masakan.
  3. Sapukan seluruh bahagian yang terkena alahan dengan campuran air Garam Buluh Cooking Powder. Gosok dan biarkan selama 15-20 minit. Basuh dan lapkan dengan kain bersih.
(GANTIKAN GARAM HARIAN ANDA DENGAN GARAM BULUH COOKING POWDER SEKARANG UNTUK KELUARGA YANG LEBIH SIHAT)

HARGA / PRICE
GARAM BULUH PREMIER DRINK - RM130/box = 40 sachets
GARAM BULUH COOKING POWDER - RM55/botol
(include postage)

CALL / SMS

NUZUL
017-9450512
APA ITU PREMIUM BEAUTIFUL ??


  Premium Beautiful adalah pakaian dalam wanita yang direka khusus untuk pelangsingan dan kesihatan.Premium beautiful jenama nombor satu ini telah diiktiraf sebagai produk Superbrands yang diperbuat daripada bahan yang sangat berkualiti dan selesa dipakai sehinggakan dijamin kualitinya sepanjang hayat.

Menggunakan teknologi dari tiga buah negara maju iaitu Amerika Syarikat, Jepun dan Jerman korset Premium Beautiful ini telah dicipta untuk mempertingkatkan kesihatan disamping memberi pembentukan badan yang cantik.

Rahsianya terdapat pada bebenang korset Premium Beautiful yang disuntik dengan bahan yang menghasilkan gelombang Far Infrared (FIR) yang memberi kesan kebaikan kepada pemakai. Premium beautiful adalah satu-satunya korset pelangsingan yang mengandungi teknologi FIR sejak 18 tahun dahulu sehingga kini.

Premium Beautiful ini didatangkan dengan set yang terdiri daripada Long Bra (coli), Long Girdle (seluar) dan Waist Nipper (bengkung). Setiap satu bahagian direka untuk memberi kesan kebaikan yang tersendiri tanpa mengurangkan faktor gaya yang cantik dan keselesaan.


1.LONG BRA
 
Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong payu dara.

Lace 'Cup' mempunyai keanjalan supaya dapat mengelakkan payudara dari melimpah keluar.FIR juga terdapat disini, air susu tidak akan menitis-nitis/berhenti ia akan mengoptimumkan perkilangan air susu tidak berlebih tidak juga berkurang.

2 batang keluli bermemori (kiri dan kanan di tulang rusuk) berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan . Badan akan terbentuk menjadi kon shape disini- anda akan kelihatan mantap disini.

Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan  payu dara. FIR paling banyak disini untuk pembakaran lemak yang maximum keatas perut yang buncit disini.

Rekaan bentuk "U" pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menyerlahkan pandangan kurus (lemak akan menjadi tipis disini) dari belakang badan anda, ia juga mempercepatkan pembentukan (shaping) di belakang badan, dan juga menambah kontur bahagian belakang. Lemak yang tebal, ajaibnya akan hilang sebaik sahaja anda memakai scara peraturan disini.

Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang, turut mengatasi masalah berbadan besar. Lemak-lemak disini akan mencair dan dibakar tanpa sedar. Jika anda gemuk, anda akan kelihatan ada 'cutting' disini- 5minit 'instant result'.



2.WAIST NIPPER
Batang keluli memori(Ada 7 tulang kesemuanya) dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk. Tetulang ini sangat lembut dan mengikut bentuk badan-keselesaan sepanjang hari. Kesan 'effect' pemakaian kimono pada wanita jepun ini di applikasikan keatas teknologi pembuatan bengkung premium beautiful. ANDA tidak akan bongkok sehingga ke tua jika amalkan pemakaian bengkung. Sakit pinggang/belakang juga akan LENYAP juga dari badan!
Cangkuk 3 laras disisi untuk keselesaan badan dan mempercepatkan pembakaran lemak degil disini. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.

Perut menjadi kemas dan rata disini. Amat sesuai juga untuk lelaki yang 'boroi'.

Tali ini kegunaannya untuk mengemas dan merampingkan pinggang automatik menjadi ramping. Cara menggunakannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut.Sehingga kini ini belum ada rekod aduan mengatakan tali ini pernah putus. Made in Japan- bukan seperti tali biasa, sangat kukuh buatannya. 

3.LONG GIRDLE 
 
 'Love Shape' nipis untuk membentuk pinggul yang seksi lagi montok dan menaikkan pinggul (uplift).

Penggunaan renda yang fleksibel, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.


Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
 
 
Cara Pakai Premium Beautiful
a.long bra
  • Sarungkan bra ke badan & kemaskan (masukkan) payu dara ke dalam cawan bra.
  • Pasangkan cangkuk di bahagian belakang.
  • Bongkokkan badan.Tarik semua lebihan lemak dibawah ketiak & dibawah lengan dan bawa ke hadapan, masukkan ke dalam cup bra.
  • Laraskan tali bra & kemaskan bra 'cup' supaya dapat kedudukan yang selesa.
Betulkan kedudukan bra di mengikut keselesaan anda.
 
b.waist nipper 
  • Kedudukan bengkung, pastikan 'batu permata' berada betul-betul ditengah badan. Pasang kesemua cangkuk (position cangkuk memang di tepi badan)
  • Betulkan kedudukannya
  • Silangkan tali di belakang, tahan nafas & tarik tali (membawa kesan pinggang meramping) dan bawa cangkuk kehadapan.5-Cangkukkan ikut keselesaan. Pastikan ianya selesa.
  • Untuk kesan yang lebih elok, anda digalakkan memakai selama 8 jam. Anda akan mendapat kesan yang menakjubkan.

c.long girdle
  • Lipatkan bahagian pinggang dan kaki girdle.
    Sarungkan ke badan seperti memakai 'seluar dalam'.
    Masukkan tangan di bahagian punggung, peha depan & belakang dan tarik lebihan lemak ke atas.
    Perbetulkan kedudukannya agar selesa.

  • Anda perlu berjalan beberapa langkah bagi memastikan kedudukan girdle betul dan selesa. Jika anda terasa pedih & perit, bermakna Girdle bukan berada di kedudukan yang betul, jadi anda perlu tarik tetulang
    di bawah punggung bagi memastikan anda selesa dan nampak kemas sepanjang hari.
*tips*
Kesemua cara pakai yang dihuraikan diatas mestilah mendapat tunjuk ajar oleh agent yang diiktiraf dan terlatih..Kesalahan cara pakai dan kesalahan saiz boleh menyebabkan anda berasa tidak selesa dan tidak mendapat hasil yang diinginkan..


Cara Penjagaan Premium Beautiful

*Dilarang menggunakan
syampu atau losyen beralkali tinggi
 
*Dilarang menjemur pakaian dibawah 
sinaran cahaya matahari
 
 
*Dilarang menggunakan seterika

*Dilarang menggunakan mesin basuh

*Dilarang memerah pakaian untuk tujuan 
mengeringkan air


Cara Basuh Premium Beautiful
  • Letakkan 1 penutup 'liquid wash' dalam baldi yang berisi air suam. 
  • JANGAN guna sabun atau pencuci lain selain dari pb wash(boleh dapatkan dari agent yang sah.
  • Hanya Rendam 10 minit sahaja sambil gosok-gosok PB anda
  • Bilas dgn air bersih.
  • Gantung di tempat sesuai tanpa cahaya matahari.(elok didalam rumah)
PB cepat kering dan tak perlu risau jika jemur di dalam rumah.
 
Mengapa Hanya Boleh Dicuci Menggunakan PB Wash ?
  • Bersifat lembut di khaskan untuk lingerie wash
  • Ekstrak tumbuhan & Vitamin
  • Tidak melunturkan warna fabrik
  • Faedah kepada kelembapan kulit (lembut & 'moisture')-tidak mengeringkan kulit semasa membasuh
  • menghapuskan bakteria & bau
  • Keharuman bunga-bunga ( keharuman terasa seluruh bilik air)
 
Premium Beautiful adalah produk yang diIKTIRAF SUPERBRAND..Anda pasti sangat berpuas hati memilikinya..Produk yang sentiasa mendapat tempat dihati para wanita..
Untuk dapatkanya boleh menghubungi saya,agent yang sah dan diiktiraf :

Nuzul 
0179450512
0129393042