BB Plus Collagen Petua Kecantikan

/
0 Comments
sekarang ni, kalau tengok kat pasaran, banyakkkkk sangat produk-produk yang berasaskan kolagen...permintaan pon sangat tinggi..lagi-lagi di kalangan kaum perempuan..orang perempuan ni mesti nak nampak cantik jer sepanjang masa.

so, kenapa popular sangat kolagen ni??? kolagen? apa itu kolagen? kalau sembang dengan makcik-makcik kat kampung tu, mesti diorang tanya, benda apa lah kolagen tu..tak payah lah minum.. 
*Kolagen merupakan protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia..
*Merangkumi 30% dari keseluruhan protein dalam badan manusia..
*Menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu-tisu badan..

Ini adalah kolagen daripada badan kita sendiri..so tuhan ciptakan KOLAGEN dalam tubuh badan manusia dengan banyak tujuan...boleh ke kolagen ni hilang dari tubuh badan kita???
Boleh!! Cuba bandingkan tubuh badan orang berumur dengan orang yang masih muda..
Semakin usia meningkat, proses tumbesaran dan penggantian tisu semakin perlahan...so faktor penuaan luaran dan dalaman boleh menjejaskan fiber protein, fibrobles, dan vitamin yang sangat penting untuk pengeluaran kolagen dalam tubuh badan manusia..
  Punca utama penuaan adalah kekurangan kolagen..
Bila tengok muka nenek kita, muka datuk kita, berkedut-kedut kan? tangan dan kulit badan pon sama...cuba cubit perlahan tangan nenek kita tu..kalau perasan, lepas cubit tu, lambat sangat kulit tu nak tegang balik..tu tandanya kolagen dah makin hilang..jangan pulak kau cubit kuat-kuat..mau menjerit nenek nanti...hahahah..
Ada orang cakap. " Ehhh, kita muda lagi lahh, buat apa nak amik kolagen pulak?? " ..badan kita dah ada kolagen, perlu lagi ke nak ambil supplement kolagen yang lain???
Mesti la perlu akak-akak dan adik-adik ku sekalian....sebab bila makin bertambah usia kita, semakin perlahan lah tumbesaran dan penggantian tisu...cuba tengok mak ayah kita tu kalau yang luka kena pisau ker masa nak masak kat dapur...kalau perasan, tempoh masa luka mak kita tu nak sembuh lama berbanding dengan luka si anak..sebab kolagen dah semakin kurang...

Apa kesan kalau seseorang tu kekurangan kolagen dalam badan???


- kulit kusam tak bermaya
- kulit muka tidak berseri
- kulit berkedut dan kendur
- pigmentasi kulit
- mudah letih dan lesu
- sakit badan dan sendi
- kurang penglihatan
- mudah lupa
 
  Apa tindakan kita???
Saya just nak share pengalaman sendiri yang dah hampir berkotak-kotak minum BB Plus Collagen ni...dulu kulit muka sangat kusam dan tidak berseri...bila bangun tidur, muka berminyak..kulit muka kering, lutut dan siku kering..
 
TESTIMONI BBPLUS UNTUK LELAKI
SEBELUM BER BBPLUS EYE BAG PUN ADA.

SELEPAS BER BBPLUS....CERAH DAN SEMAKIN BERKEYAKINAN DIRI

Now kulit saya dah makin improve..muka rasa lembab jer..pastu kulit rasa tegang dan gebu..muka dah tak sekusam dulu..kalau saya tak mula ambil BB Plus Collagen dari sekarang, tahun depan dan seterusnya mesti makin hilang kolagen dalam tubuh badan nie..secara tak langsung, BB Plus Collagen membantu merangsang menguatkan kolagen yang sedia ada dan merangsang pertumbuhan kolagen yang baru...


The concept is, BB Plus Collagen ni membantu pertumbuhan kolagen baru dalam tubuh badan kita...bukan niat kita nak menghalang penuaan dalam badan kita..tu dah kira mengubah ciptaan tuhan yer..kita cuma nak melambatkan jer proses penuaan tu..Tua tetap tua yer..cuma nak bezakan orang tua yang sihat dan berseri dan orang tua yang kurang sihat dan kusam..kann..


 nuzul
0179450512 / 0129393042



You may also like

No comments: