Nak share testimoni dari pengguna tilam kuat @ Biovelocity Sleepmate.

Ni bukan tilam biasa-biasa yang ada jual kat kedai-kedai perabot atau kat lori-lori tilam tu ye. Tapi tilamkuat ni adalah tilam yang dengan izin Allah memang sangat membantu menguatkan balik mana-mana bahagian badan yang lemah sebelum ni.

Nampak macam tak masuk akal kan?
Dengar macam tak logic je bila dengan baring atas tilam kuat aka biovelocity sleepmate ni boleh buat orang lumpuh sembuh, orang gout tak merungut sakit dah, orang slip disc tak menejerit perit bila nak buat aktiviti harian, orang lelah tak perlu inhaler, orang migraine tak perlu hantuk kepala kat dinding dah, orang mati pucuk dah tak mati akal lagi, dan macam-macam lagi la...
Kan kan...dengar macam tak logic kan???

Macam ye ye je diorang yang kat facebook dan kat instagram dok promote tentang bvsm aka tilam kuat ni kan.

Terpulang uol nak percaya sekarang atau nak percaya nanti pun ;)
sebab sal sendiri tak kan berani nak share info tilam kuat ni kalau sal n family tak pernah ada experience dengan biovelocity sleepmate bvsm ni. Ditambah pulak dengan testimoni dari pengguna-pengguna BVSM tu sendiri.




ya ALLAH..aku bersyukur pada mu kerana masih memberiku peluang untuk teros hidup dimuka bumi milikmu ini ya ALLAH..
untuk pengetahuan u all,sy telah mengalami excident terok apabila kereta yg dipandu sy terbabas dan jatuh ke dalam gaung..kesan akibat ecxident tu sy mengalami sakit tulang belakang(slip disc) yg membuatkan sy tidak lagi boleh buat kerja2 berat..
sehinggalah sy  bertemu dengan tilam kuat ni..alhamdulillah dengan izin ALLAH selepas sy menggunakan tilam kuat ni sakit belakang(slip disc) yg saya alami selama ni beransur pulih..
sy juga dah mula boleh bekerja dan melakukan kerja2 berat..cuba u oll bayangkan kalau saya masih sakit2 sehingga serkarang,camne la saya nak sara n jaga anak istri saya kan..
kita hanya merancang,ALLAH yg menetukan segalanya..tapi kita perlu berusaha untuk mengubah hidup..
Alhamdulillah dengan hanya baring atas pelapik tilam kuat ini,tanpa makan ubat ubatan,sakit2 badan saya sudah pulih..

Apa itu SLIP DISC??

Struktur tulang belakang manusia, terdapat 'jelly-like structure' yang dipanggil 'disc'. Disc ini bertindak sebagai pelindung atau kusyen pad diantara tulang-tulang di bahagian tulang belakang.



Slip Disc terjadi apabila disc yang menjadi kusyen antara tulang-tulang ini membengkak atau membenjol atau tersasar dari keadaan asalnya.

Disc yang membengkak ini akan menekan urat-urat saraf berhampiran. Kebiasaanya kesan slip disc akan mengakibatkan kebas-kebas dan sakit yang tidak terhingga dibahagian pinggul seterusnya ke kaki dan ke bawah.






KAEDAH RAWATANYA

 TIADA ubat untuk menghilangkan penyakit ini selama lamanya.cuma terdapat beberapa pendekatan bergantung pada severity slip disc itu sendiri..
1.Physiotherapy - menjalani sesi dengan pakar yang menunjukkan kaedah senaman yang betul un tuk menguatkan otot.Ini termasuklah sesi rawatan menggunakan tuala panas pada bahagian sakit.

2.Steroid - untuk kesakitan biasa,suntikan steroid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan.

3.Pembedahan - ini adalah langkah terakhir di mana bahagian tulang dan disc yang terkeluar akan dikikis.Untuk kes yang lebih serius,kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang.

4.Rawatan thermal seperti bersauna adalah digalakkan bagi mengurangkan sakit
Tetapi slip disc boleh berulang jika kita melakukan perkara-perkara yang salah terhadap tulang belakang kita.



BAGAIMANA BVSM boleh membantu SLIP DISC

Dengan BIOVELOCITY SLEEP MATE(BVSM)...TILAM KUAT yang disuntik dengan tenaga cahaya matahari dhuha dan garam laut dalam selain dapat memulihkan sistem saraf dapat membantu:
-mengurangkan tekanan
-menghilangkan kesakitan otot
-melegakan sakit belakang
 mengurangkan ketegangan leher
melegakan rasa kebas

*hanya tidur sepanjang malam dengan tilam kuat@biovelocity sleep mate dapat buatkan kita lebih lena,sihat dan kuatt..
*pstttt...tilam ni juga sangat sesuai untuk pasangan suami isteri okayyy..mana yang kurang prestasi di ranjang sangattt sesuai untuk guna tilam ni..kerana ianya boleh memberikan tenaga luar biasa...mesti cuba,baru tauu!!!!


Nak rasakan tenaga luar biasa dari BVSM ni??
boleh contact saya dan agent-agent power saya untuk FREE DEMO dan FREE CONSULTATION :-)

NUZUL
0179450512 / 0129393042
nuzulejoytlc@gmail.com

ZAZALINA
0193075397
www.zazalina.com
kuala lumpur 

LEEZA
01125230786
www.leezzafaziri86.blogspot.com
perak


Alhamdulillah menjadi jadi pulak permintaan rakyat malaysia untuk dapatkan tilam kuat atau biovelocity sleepmate ni!!!! Yang paling mengejutkan, bukan setakat dalam malaysia je, tapi makin mendapat sambutan dari rakyat BRUNEI, SINGAPORE, INDONESIA, UAE dan etc.

Dah jadi fenomena la pulak bila ramai mula sedar yang nikmat kesihatan adalah nikmat paling utama yang nak kena jaga. 
Nak jaga makan?
Nak jaga senaman?
Nak jaga emosi?
Ingat semudah ABC nak disiplinkan diri untuk konsisten dalam penjagaan tu semua? Tak mudah kan???

Tapi dengan #Tilamkuat atau biovelocity sleepmate ni in shaa Allah masalah kesihatan dapat diatasi semudah abc and one two three ;)
Just baring atau selimutkan je badan kita atas bvsm aka tilam kuat ni.

Kira nye ibarat kita cas semula bateri yang lemah. Just imagine kalau fon kita tak de bateri, memang tak boleh buat apa la kan...mesti nak kena cas semula baru boleh on n mudahkan komunikasi harian kita. So sama je la konsep bvsm ni pada tubuh manusia, kita pun perlu cas semula tenaga badan yang setiap hari hampir habis digunakan

Nak rasa kan tenaga dari BVSM ni???

Boleh contact nuzul dan agent sah yang aktif untuk FREE DEMO and FREE CONSULTATION ;) 

Nuzul
017-9450512 
 nuzulejoytlc@gmail.com

Zaza
Ampang 


leeza
perak
01125230786

Zakiah
pahang,kuantan,muadzam
0129393042  












ALHAMDULILLAH
Good day all my beautiful readers :)

Hari ni nuzul nak share 1 produk magic ni sabun Marine Essence . 
Sangat best sabun ni sebab orang yang malas mandi pun bole rasa suka nak mandi  bila dah pakai sabun ni...hehehe.. selain mencerahkan badan , ketiak hitam , celah peha, ratakan warna kulit sabun ni juga bole merawat kulit kusam , kulit gatal-gatal , kulit kering, kulit mengelupas, kesan parut jerawat pada badan... in sha Allah amalkan dapat kulit cantik halus mulus..ewwww best kaannn sape nak ??? :)
semua pun nak kulit dia cantik kannn 

mandian terapi marine essence ni juga bole menaikkan aura, semangat dan mengatasi masalah stress tekanan kerana kandungan dalam sabun Marine Essence ini adalah yang terbaik antaranya GARAM BULUH  iaitu Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit  dan terbukti mandian garam dapat membantu menaikan aura seseorang kerana setiap manusia itu memiliki aura tersendiri cuma teserlah atau tidak .

Jom amalkan mandian bersama sabun MARINE ESSENCE nie ....hasil terbaik :)


Bahan-bahan yang ada dalam sabun marine essence ni:


Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.


Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.


Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.


Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.




 


sabun marine essence aka sabun ketiak ni mmg betol2 luar biasa tau..customer2 yang gunakan sabun ni semuanya berpuas hati dengan sabun hijau ni..mana tak nya,mmg betol2 berkesan la..


Nuzul
017-9450512
nuzulejoytlc@gmail.com

Jeragat atau dikenali sebagai melasme, freckles dan solar lentigenes adalah masalah pigmentasi kulit atau tompok-tompok hitam yang timbul akibat perubahan warna kulit. Tempat yang selalu terjadi jeragat adalah pada bahagian muka, leher dan belakang badan.


Jeragat merupakan satu penyakit kulit yang tidak mendatangkan mudarat. Namun, bagi sesetengah pihak merasakan apabila kulit muka mereka yang berjeragat menyebabkan wajah mereka kelihatan kusam dan tidak sihat serta menjejaskan penampilan mereka terutamanya wanita


  
Jeragat dalam masyarakat melayu kita lebih dikenali sebagai tompok hitam atau pigmentasi (pigmentation) pada kulit atau biji-biji seperti ketumbuhan kecil berwarna hitam atau putih atau berwarna kulit yang bertapak secara berkelompok di beberapa bahagian badan, muka dan juga leher.

Biji atau ketumbuhan kecil seperti seborrhoeic keratoses (biji hitam yang timbul seperti tahi lalat yang tumbuh secara berkelompok), actinic keratoses dan skin tag (lemak daging berwarna coklat atau hitam) yang kebiasaannya tumbuh pada leher, muka dan celah ketiak.

Menurut kajian, faktor yang boleh menyebabkan kulit ditumbuhi jeragat adalah kesan cahaya matahari dan faktor genetik.


Pengambilan ubat-ubatan seperti pil perancang juga boleh menyebabkan potensi yang lebih besar untuk kulit seseorang itu ditumbuhi jeragat.

Pada kebiasaannya, jeragat menyerang wanita pertengahan umur seperti 40 tahun ke atas. Namun, ia tidaklah mustahil untuk mereka yang berusia seawal 20-an untuk berdepan dengan masalah ini yang dikaitkan dengan faktor genetik dan keturunan.
Mengikut statistik kajian yang dibuat, wanita yang seringkali terdedah kepada cahaya matahari setiap hari berikutan daripada rutin harian di tempat kerja, risiko mereka ini untuk mengalami masalah kulit berjeragat adalah lebih tinggi.





Ramai wanita mengalami masalah kulit berjeragat..bukan saja perempuan tetapi lelaki pun...
Solution terbaik ialah dengan mencuba BBPLUS COLLAGEN 
jika u all nak cuba bbplus collagen ini,boleh la call/whatsapp nuzul ye :)
harga kasih sayang nuzul boleh kasi ye..yg penting u all hepy bila kulit dah gebu,cantik seperti yg diinginkan..

call/whatsapp
NUZUL-0179450512 / 0129393042
juga boleh dapatkan dari agent saya yang sah:
 
LEEZA
+6013-910 6171
IPOH PERAK

ZAZALINA
+6019-307 5397
KERAMAT / WANGSA MAJU / SETIAWANGSA / AMPANG / GOMBAK


 WANIE
+6010-511 5825
PERAK


WAHIDA
+6019-448 1843
SETIA ALAM / PUNCAK ALAM / SHAH ALAM / KLANG

 


hubungi kami ye u all..jangan malu2 ye..:)