BB Plus Collagen Mengatasi Kulit Berjeragat (PIGMENTASI)

/
0 Comments

Jeragat atau dikenali sebagai melasme, freckles dan solar lentigenes adalah masalah pigmentasi kulit atau tompok-tompok hitam yang timbul akibat perubahan warna kulit. Tempat yang selalu terjadi jeragat adalah pada bahagian muka, leher dan belakang badan.


Jeragat merupakan satu penyakit kulit yang tidak mendatangkan mudarat. Namun, bagi sesetengah pihak merasakan apabila kulit muka mereka yang berjeragat menyebabkan wajah mereka kelihatan kusam dan tidak sihat serta menjejaskan penampilan mereka terutamanya wanita


  
Jeragat dalam masyarakat melayu kita lebih dikenali sebagai tompok hitam atau pigmentasi (pigmentation) pada kulit atau biji-biji seperti ketumbuhan kecil berwarna hitam atau putih atau berwarna kulit yang bertapak secara berkelompok di beberapa bahagian badan, muka dan juga leher.

Biji atau ketumbuhan kecil seperti seborrhoeic keratoses (biji hitam yang timbul seperti tahi lalat yang tumbuh secara berkelompok), actinic keratoses dan skin tag (lemak daging berwarna coklat atau hitam) yang kebiasaannya tumbuh pada leher, muka dan celah ketiak.

Menurut kajian, faktor yang boleh menyebabkan kulit ditumbuhi jeragat adalah kesan cahaya matahari dan faktor genetik.


Pengambilan ubat-ubatan seperti pil perancang juga boleh menyebabkan potensi yang lebih besar untuk kulit seseorang itu ditumbuhi jeragat.

Pada kebiasaannya, jeragat menyerang wanita pertengahan umur seperti 40 tahun ke atas. Namun, ia tidaklah mustahil untuk mereka yang berusia seawal 20-an untuk berdepan dengan masalah ini yang dikaitkan dengan faktor genetik dan keturunan.
Mengikut statistik kajian yang dibuat, wanita yang seringkali terdedah kepada cahaya matahari setiap hari berikutan daripada rutin harian di tempat kerja, risiko mereka ini untuk mengalami masalah kulit berjeragat adalah lebih tinggi.

Ramai wanita mengalami masalah kulit berjeragat..bukan saja perempuan tetapi lelaki pun...
Solution terbaik ialah dengan mencuba BBPLUS COLLAGEN 
jika u all nak cuba bbplus collagen ini,boleh la call/whatsapp nuzul ye :)
harga kasih sayang nuzul boleh kasi ye..yg penting u all hepy bila kulit dah gebu,cantik seperti yg diinginkan..

call/whatsapp
NUZUL-0179450512 / 0129393042
juga boleh dapatkan dari agent saya yang sah:
 
LEEZA
+6013-910 6171
IPOH PERAK

ZAZALINA
+6019-307 5397
KERAMAT / WANGSA MAJU / SETIAWANGSA / AMPANG / GOMBAK


 WANIE
+6010-511 5825
PERAK


WAHIDA
+6019-448 1843
SETIA ALAM / PUNCAK ALAM / SHAH ALAM / KLANG

 


hubungi kami ye u all..jangan malu2 ye..:)
   
You may also like

No comments: