TLC in Shanghai

/
0 Comments
Hai readers....
Nak share dengan u all semua pengalaman pertama kali melancong PERCUMA dengan group biznes TLC...

SERIUSSSSS memang tak pernah terlintas difikiran selama ni yang saya dapat pergi melancong tanpa keluar duit satu sen pun...

Tapiiii biznes dengan TLC ni mmg semua impian menjadi kenyataan...hahaha agak jakun sikit la ya..sebab saya memang tak pernah naik flight..Tapi bersyukurrr sangat sebab berbiznes dengan TLC saya dah dapat naik flight,dapat melancong ke luar negara FREE...

JOMMMMM .....i nak sharee dengan u all gambar-gambar menarik ketika di SHANGHAIIIIIIII








Ok...ni gambar kami sebelum berlepas ke Shanghai...Tema baju Shanghai warna merah...Syoookkk kan pergi ramai ramai dengan rakan seperjuangan..


Setibanya ke Shanghaiiiiiiiii........ 

oritee.. naik flight MAS mmg terasa amat bangga sebab lambang MAS megah membelah awan melintasi setiap ruang udara negara negara lain....


Sampai je ke Shanghaii..kami tak dibawa terus ke hotel tau..kami terus dibawa pusing pusing terus ke bandar Shanghai...

Wah bayangkan betapa seronoknya..sampai ke lapangan terbang pudong Shanghai, kami disambut oleh pemandu pelancong...seriuss betapa tak sangkanya saya dapat trip melancong sebegini five star..


1st Day In Shanghaii.......


Hari pertama tu,kami terus dibawa ke Oriental Pearl TV Tower....Hahahaha tempat ni memang best,ketinggian tower ni 468 meter..Yang mencabarnya lantai dia dibuat dari kaca..fuhhhh gayattttt





banyak lagi gambar-gambar menarik..u all boleh search dekat hashtag #tlcinshanghai #tlctravelog

okehhh...lepas balik dari tower ni kami baru lah pegi check in hotel...ni hotel kami duduk
Radisson Blu Hotel


lepas je check in dan mandi kami di bawa pulak ke Huangpu River(river Cruise)
Sampai je terus tergamam...Cantiknya bandar shanghai di waktu malam..naik plak bot besar yang mengelilingi bandar shanghai...kat sini kita boleh tengok bandar shanghai yang penuh bercahaya...untuk yang couple nak berbulan madu nanti sesuai la datang sini..








2nd Day In Shanghai.......

after sarapan kami dibawa ke pasar barangan kemas..kat sini orang perumpuan memang suka sangat...sebab boleh beli barang kemas dengan harga yang murah..





Selepas tu,kami dibawa ke sini pulak..nama tempat ni Yu Garden..Tempat yang tertua di shanghai..










kat Yu Garden ni ada jual pelbagai cenderamata yang cantik-cantik..kalau u all ke shanghai boleh juga datang ke sini..macam-macam barangan menarik ada kat sini..

Malam tu kami ada Gala Dinner...meraikan semua usahawan-usahawan..Sekali lagi terkejut kerana tak menyangka free trip yang diberi ni memang bertaraf 5 star..Makan minum yang disediakan memang sangat mewah..







3rd Day In Shanghai.......

hari ni kami dibawa ke kilang membuat sutera....wahh memang kagum sebab tak pernah tengok bagaimana sutera dihasilkan dari ulat menjadi kain..





selepas tu kami dibawa pula ke The Bund..memang cantikk..








Hari seterusnya kami dibawa pulak membeli belah di AP Plaza...hehe maaf kat sini tak sempat nak bergambar...Sebab kami semua jadi tak tentu arah dapat bersoping di tempat yang murah...

hahah memang murah sangat-sangat sampaikan rasa semua barang kat sana nak hangkut bawak balik..


kalau u all tercari cari mana tempat nak melancong,shanghai adalah salah satu tempat yang sesuai..pemandu pelancong kami pun gelarkan shanghai ni crazy city..hahaha sebab memang crazy.....

errmmmm setakat ni dulu ya story saya pasal shanghaii..nanti sy update lagi....tungggguuuuuuuu

opsssss jap...lupa nak bagitau..next trip kami akan ke europe pulak..TLC akan bawa kami ke Austria & Hungary...Anda nak sertai kami dan TLC ??

Anda contact saya,saya akan ajar bagaimana caranya untuk dapatkan pakej perlancongan ke luar negara PERCUMA..


Byeeee u olll......









You may also like

No comments: