Jalan - jalan Cari Makan ,Maggi Ketam NO 1 di Kuantan

/
1 Comments
Kalau pergi kuantan tak sah kalau tak makan makanan laut special..Sebab makanan laut disini semuanya sedappppppp...Mana taknya,semunya freshh baru naik dari laut..
Kalau dah sebut kuantan confirm la lokasinya di Tanjung Lumpur kan..Sepanjang jalanya dipenuhi kedai-kedai dan restoran seafood yang semuanya sedap-sedap belaka...
Tapii ni saya nak citer pasal sebuah kedai ni..Nama kedai ni Wild Wild Weatern Food (WWWF).

Dan....menunya yang paling buat saya terbawa bawa sampai dalam mimpi mestilah Megi Ketam ni...Perghhhh sedap sampai menjilat bahu...hihihih
Ketam segar dan bersaiz besar ni memang kalau makan tu membuatkan kita tak pandang kiri kanan dah..



 Adussss tengok gambar pun dah terliur dan terus terasa lapar...Sambil tengah menaip ni pun saya dah meleleh air liur...Yang bestnya dalam meggi ni bukan sekadar megi kosong je..ada lagi masukkan bahan - bahan lain seperti sotong,ayam dan sayur...Pendek kata kalau makan tu memang puas hatiiiiii.

Tapi di kedai ni bukannya ada menu ni je...Banyak lagi menu seefood lain dan ada juga western food...pendek kata complete lah menu di kedai ni..



Alamat Wild Wild Western Food Tanjung Lumpur Kuantan Pahang :
DM 11, TELUK BARU TANJUNG LUMPUR, 26060 KUANTAN PAHANG DARUL MAKMUR. ( SEBELAH PETRONAS TANJUNG LUMPUR )

Kedai ni mula beroperasi mula pukul 4.00 petang sampai lah ke 3.00 pagi.
Uol kalau jalan-jalan area kuantan tu try la singgah sini ye. Bagi saya ni antara tempat makan yang best di pahang.





You may also like

1 comment:

  1. Ustaz Homestay Kuantan ( 013-3604802 )... menawarkan penginapan sebuah rumah RM150 semalam....malam kedua RM 100 ( diskaun )...kami menawarkan malam keempat dan seterusnya cuma RM 50 saja....terima kasih kerana anda membaca hebahan ini.

    ReplyDelete