Terima kasih kak soraya atas perkongsian ini..Saya harap apa yang dikongsikan ini sedikit sebanyak dapat membantu wanita-wanita diluar sana...

Semoga kak Soraya diberikan kesihatan yang baik...aminnn

" Sharing 2 pics as I receive more news of a beloved relative and a friend facing breast cancer. Isn't it an insidious disease and just rears it's ugly head from nowhere!
But every cloud has a silver lining, as they say. Alhamdulillah 5 years on, I am thriving and super blessed to have seen my eldest two graduate and start wonderful careers and the younger two off school into uni. Some of the things I have done to get better include putting on this amazing Far-Infra-Red (FIR)lined corset for at least 8 hours a day.
No I am not saying it's THE cure, but honest to god, it has helped my healing. Why?

1. After 8 rounds of toxic chemo, 35 delibitating radiotheraphy sessions, my breast area skin was dry, sore n almost a burnt hue. After putting on the PB corset for 6 months the radiologist at my follow up mammogram commented how clean n soft my scar tissue n skin had healed. No doubt in part due to the FIR concentrated area on the PB brassiere cup. FYI after rads, we are discouraged from applying lotions to these raw areas.

2. As cancer cells love cold bodies, wearing the FIR corset helps to regulate my body temperature and keeps me warm. We can't fathom living without our aircon offices, bedrooms and cars, but cold environments serve more harm than good. So wearing the PB corset is an antidote as the FIR regulates my body temp and keeps me warm. Yes, zap those cells! 

3. Cancer cells also thrive in oxygen-free environments. So I even put on the corset when I run or exercise. Besidesthe support it provides; double whammy as the FIR promotes blood circulation and enhances oxygen levels. Cancer cells hate this..
Of course my healing has been enhanced by many other methods. Will share more. But have faith, do everything in your power to create a healthy, meaningful, stress-free lifestyle. Not impossible, just do it InsyaAllah. ‪#‎FightCancer‬ ‪#‎PreventCancer‬ ‪#‎Abundance‬ ‪#‎gratitude‬ ‪#‎corsetsforhealth‬ ‪#‎FarInfraRed‬ ‪#‎PremiumBeautifulCorsets‬ #70%health30%beauty "



Breast cancer treatment


Breast cancer treatment


Breast cancer treatment



Kiki,

0129393042
0179450512
SubhanaAllah! Alhamdulillah! Allahuakbar! 

Tak sabar rasanya nak share dengan you all kisah benar seorang bekas pesakit kanser payudara yang mengakui Premium Beautiful telah ubah segalanya.

Saya tak boleh nak bayangkan macam mana sakitnya rawatan Chemotherapy yang Kak Soraya dah went through. 
For your info, Kak Soraya ialah seorang bekas pensyarah di salah sebuah Universiti terkenal di Kuala Lumpur. Jom baca sharing from Kak Soraya, bekas pesakit kanser Payudara on how Premium Beautiful ubah segalanya. The sharing is 100% from Kak Soraya and I don't change a single word at all.
 
Saya harap sangat sharing ni dapat bantu pesakit cancer kat luar sana untuk terus berusaha mengubati penyakit no. 1 wanita ni. And those yang tahu anyone around you all yang sedang bertarung dengan kanser, please please do share this story.
 
Last but not least, Saya doakan semoga Kak Soraya diberikan kesihatan yang baik dan berpanjangan. Aamin :)

 "I am myself a cancer survivor n I know what Zul means when he says ilmu bnyk di dada tp berat mulut nak share.
Coming from the other side, I want to share how it feels because when you are fighting between life and death you want to hear benda2  yg 'sahih' - genuine, authentic, sound. Proven things and not be hoodwinked by crack remedies. Sebab dlm market ada mcm2 claim tentang rawatan cancer e.g Kangen Water, Transfer Factor, reverse osmosis, tukang urut cancer, rawatan ghaib  etc etc etc. Semua ni akan datang bila you sakit, so who to believe?
To be honest, I know my health has been enhanced through the PB. I started using the PB  1.5 years after I had surgery, chemo, radiotheraphy. Syukur Alhamdulillah.
Yang paling ketara, during a follow up mammogram the radiologist commented that my breast skin n scar nampak bersih/cantik tak mcm dulu. The scar used t be hard n the skin hitam and dry due to 35 radiotheraphy sessions. Skin tu dulu mcm terbakar. Selepas pakai PB ia bertukar, probably because the FIR concentrated at the lace stitching yg ada di cup area.
Also, because cancer cells thrive in and love cold bodies, I believe wearing the PB helps as it helps to regulate our body temperature through the FIR. So keeping your body temperature up is vital in fighting/preventing C and a fact that many do not know.
Cancer cells also grow in Oxygen free environments, sebab tu exercise is important. So even when I run or go to the gym I use my PB sebab the FIR enhances blood circulation, thus increasing oxygen levels. Cancer cells don't like this! InsyaAllah.
So kalau ada sesiapa yg tak nk pakai PB sebab dia takut panas ke tak selesa ke, K Soraya selalu share  this  point. Esp now we live sleep drive semua nak aircon..memudaratkan  sebenarnya.
So ini antara testimony yg saya share, but I always stress that it can help the healing process or prevention, amongst other things, such as:
1. Lifestyle changes -food, juicing,  exercise, rest
2. Mindset changes - prayers, faith n positive thinking
3. Regular checkups & listening to your body - check all warts n bumps you may find
4. Alternative treatments -e.g acupuncture, breast massage, heat treatment.
My cancer stage 2A but aggressive tumor masa diagnosed. My Onclogist  said masa tu high chance for it to come back to the brain within 2 years.
SubhanAllah, semua perancangan Allah. Kita usaha n doa sebanyak mungkin.  I have complete faith in Allah's mercy. 
Apa yg K Soraya nk share kalau kita nak sihat, deep faith, positivity  n try Everything that you feel helps you.  ( PB Bvsm garlic Garam buloh) All these I guna.Yakin Sihat. InsyaAllah."




Image from Kak Soraya's.
Kak Soraya is the one in the middle. I love her positivity and let us pray semoga Kak Soraya sentiasa sihat dengan IzinNya. Aamin.


Saya harap perkongsian ikhlas dari Kak Soraya; bekas pesakit kanser Payudara ni akan memberi sinar baru bagi wanita yang sedang bertarung nyawa melawan kanser no. 1 wanita ni.. Kalau kita tak dapat membantu untuk menyihatkan mereka, at least jom kita bantu dengan berkongsi info yang kita ada.


Semoga Allah sentiasa lindungi dan berikan kesihatan yang baik pada kita semua.
Aamin.

#premiumbeautiful
#premiumbeautifulpahang

Nuzul
017-9450512 / 012-9393042
nuzulejoytlc@gmail.com









We are going to Bangkokkkkkkkkk!!!!!!!!!!!

Hahahaha ini lah yang biasanya kami akan jerit di KLIA nanti beramai ramai..

Alhamdulillah syukur kerana berpeluang sekali lagi melancong ke luar negara bersama Top leaders circle..Ini negara kedua saya melancong secara PERCUMA sejak berniaga bersama top leaders circle..

Tak sangka dan tak pernah pun berangan akan bercuti ke luar negara..Tapi dengan TLC segalanya tak mustahil..InshaaAllah selepas bangkok kami akan ke Osaka,jepun...

Kalau ikutkan bangkok ni dekat je,jiran je dengan negara malaysia ni..Hehehe tapi saya tak pernah pun pergi sebab tak mampu...

Tak sabar nak g tau..sebab tak tau apa yang ada kat sana,apa yang bestnya kat sana,bagaimana bandar bangkok tu...hehehe semuanya bermain di fikiran..Tapi ada jugak la buat research tentang bangkok sebelum nak gi nanti..

Jom tengok apa yang ada kat sana...








#topleaderscircle
#tlctravelog
#tlcinbangkok
#jomtravel
100k!! 60k!! CHANEL Award

Alhamdulillah semalam selesai award TLC yang diadakan di tlc centre @dolomite..Suasana panassssss menyelebungi tlc centre bila tengok award yang ada di atas meja..Mana taknya,brooch Chanel tuuu...Harganya jer dah beribu riban..


Jangan terkejut tau..Salah seorang pemenang brooch chanel tu lelaki tau...Hehehe nampak tak yang berniaga dengan TLC ni memang lain macam lahh..



Inilah mentor dan juga Founder TLC..Diiktiraf IKON SOHONITA Malaysia oleh kerajaan malaysia..Betapa beruntungnya kami berada dibawah naungan beliau..Seorang yang sangat dedikasi dalam membimbing semua usahawan-usahawan TLC..



ok jom kita tengok gambar-gambar sekitar majlis penganugerahan semalam...




Bakal DSM Zakiah kamarudin,tahniah atas kejayaan mencapai sales 60,000

Antara penerima award 60,000 sales :

 Bakal DSM Paidi Hasan

Bakal DSM Ujie Rozianah

Bakal DSM Lyna


Bakal DSM Afsya



Dan yang ni untuk penerima award 100,000 dan Brooch CHANEL




haaa best kan macam-macam hadiah dapat dari mentor..Brooch chanel dapat,hand bag Oroton pun dapat..



Haaa penerima seterusnya ialah DSM Zulhilmi...Terkejut tak,lelaki jual baju dalam perumpuan..tapi boleh buat sale rm100,000 sales dalam 1 bulan...wahhh untung dapat brooch chanel harga ribu-ribu..Berbaloi baloi!!!







Wajah-wajah penerima award semalam..TAHNIAH semua !!!

WE LOVE TLC
#topleaderscircle
#salhazainprotege
#premiumbeautiful