KISAH BENAR - Pengakuan Bekas Pesakit Kanser Payudara Akui Premium Beautiful Ubah Seagalanya

/
0 Comments
SubhanaAllah! Alhamdulillah! Allahuakbar! 

Tak sabar rasanya nak share dengan you all kisah benar seorang bekas pesakit kanser payudara yang mengakui Premium Beautiful telah ubah segalanya.

Saya tak boleh nak bayangkan macam mana sakitnya rawatan Chemotherapy yang Kak Soraya dah went through. 
For your info, Kak Soraya ialah seorang bekas pensyarah di salah sebuah Universiti terkenal di Kuala Lumpur. Jom baca sharing from Kak Soraya, bekas pesakit kanser Payudara on how Premium Beautiful ubah segalanya. The sharing is 100% from Kak Soraya and I don't change a single word at all.
 
Saya harap sangat sharing ni dapat bantu pesakit cancer kat luar sana untuk terus berusaha mengubati penyakit no. 1 wanita ni. And those yang tahu anyone around you all yang sedang bertarung dengan kanser, please please do share this story.
 
Last but not least, Saya doakan semoga Kak Soraya diberikan kesihatan yang baik dan berpanjangan. Aamin :)

 "I am myself a cancer survivor n I know what Zul means when he says ilmu bnyk di dada tp berat mulut nak share.
Coming from the other side, I want to share how it feels because when you are fighting between life and death you want to hear benda2  yg 'sahih' - genuine, authentic, sound. Proven things and not be hoodwinked by crack remedies. Sebab dlm market ada mcm2 claim tentang rawatan cancer e.g Kangen Water, Transfer Factor, reverse osmosis, tukang urut cancer, rawatan ghaib  etc etc etc. Semua ni akan datang bila you sakit, so who to believe?
To be honest, I know my health has been enhanced through the PB. I started using the PB  1.5 years after I had surgery, chemo, radiotheraphy. Syukur Alhamdulillah.
Yang paling ketara, during a follow up mammogram the radiologist commented that my breast skin n scar nampak bersih/cantik tak mcm dulu. The scar used t be hard n the skin hitam and dry due to 35 radiotheraphy sessions. Skin tu dulu mcm terbakar. Selepas pakai PB ia bertukar, probably because the FIR concentrated at the lace stitching yg ada di cup area.
Also, because cancer cells thrive in and love cold bodies, I believe wearing the PB helps as it helps to regulate our body temperature through the FIR. So keeping your body temperature up is vital in fighting/preventing C and a fact that many do not know.
Cancer cells also grow in Oxygen free environments, sebab tu exercise is important. So even when I run or go to the gym I use my PB sebab the FIR enhances blood circulation, thus increasing oxygen levels. Cancer cells don't like this! InsyaAllah.
So kalau ada sesiapa yg tak nk pakai PB sebab dia takut panas ke tak selesa ke, K Soraya selalu share  this  point. Esp now we live sleep drive semua nak aircon..memudaratkan  sebenarnya.
So ini antara testimony yg saya share, but I always stress that it can help the healing process or prevention, amongst other things, such as:
1. Lifestyle changes -food, juicing,  exercise, rest
2. Mindset changes - prayers, faith n positive thinking
3. Regular checkups & listening to your body - check all warts n bumps you may find
4. Alternative treatments -e.g acupuncture, breast massage, heat treatment.
My cancer stage 2A but aggressive tumor masa diagnosed. My Onclogist  said masa tu high chance for it to come back to the brain within 2 years.
SubhanAllah, semua perancangan Allah. Kita usaha n doa sebanyak mungkin.  I have complete faith in Allah's mercy. 
Apa yg K Soraya nk share kalau kita nak sihat, deep faith, positivity  n try Everything that you feel helps you.  ( PB Bvsm garlic Garam buloh) All these I guna.Yakin Sihat. InsyaAllah."




Image from Kak Soraya's.
Kak Soraya is the one in the middle. I love her positivity and let us pray semoga Kak Soraya sentiasa sihat dengan IzinNya. Aamin.


Saya harap perkongsian ikhlas dari Kak Soraya; bekas pesakit kanser Payudara ni akan memberi sinar baru bagi wanita yang sedang bertarung nyawa melawan kanser no. 1 wanita ni.. Kalau kita tak dapat membantu untuk menyihatkan mereka, at least jom kita bantu dengan berkongsi info yang kita ada.


Semoga Allah sentiasa lindungi dan berikan kesihatan yang baik pada kita semua.
Aamin.

#premiumbeautiful
#premiumbeautifulpahang

Nuzul
017-9450512 / 012-9393042
nuzulejoytlc@gmail.com






You may also like

No comments: