Ikan Patin Tempoyak,Pekan Pahang

/
1 Comments

Anda pernah ke pekan,pahang tak?bandarnya tidak lah sebesar mana,biasa-biasa je dan penduduknya juga ramah...

Tapi saya bukan nak share pasal penduduknya..hehe

Saya nak bagitau yang di pekan ada sebuah kedai makan yang menu utamanya ialah " ikan patin tempoyak "

Saya ni penggemar ikan patin..Tapi sangat memilih dari segi mana datangnya ikan itu,dan siapa yang memasaknya..

Ye la..sebab ikan patin ni agak berharga jugak lah kan berbanding ikan lain...Sebab permintaanya jugak tinggi...Jadi tak semua peniaga boleh dapatkan ikan patin original sungai pahang..Kebanyakannya dari kolam atau sangkar..

Tapi kedai yang saya nak share ni masakkanya boleh tahan sedapp..Pada saya mesti pengusahanya dapat ikan ni dari sungai pahang..Sebab tu isinya sedap dan tidak berbau..

Kepada peminat ikan patin diluar sana,kalau datang ke pekan,jangan lupa singgah kedai di "pekan lama" berhampiran dengan kedai tayar Continental..

Nama kedai tu " warung pekan lama"..Best sangat ikan patin masak tempoyak dan lauk-lauk kampung yang lain jugak.. :-)





You may also like

1 comment:

  1. Ikan patin segar di pekan pahang..u ols mesti try tau..sedap wehhhh

    ReplyDelete