Family Day di Melaka

/
0 Comments
Biznes,biznes jugak kann..Family  harus diutamakan..Setelah perbincangan sesama seisi keluarga,kami sepakat ingin mengadakan "family day" untuk mengumpulkan adik beradik yang jauh mahupun dekat..

Dan lokasi yang menjadi pilihan adalah Melaka Bandaraya Bersejarah..Heheh kenapa melaka??

Suka melaka sebab melaka sesuai untuk aktiviti yang melibatkan kanak-kanak..Kan melaka banyak tempat-tempat menarik yang budak-budak suka kan...Ada zoo,ada taman rama-rama,ada taman buaya,menara taming sari,river cruise dan macam-macam lagi lahh..

Makanan di melaka pun banyak jugak makanan tradisi yang best2..Dah semestinya yang menjafi pilihan ialah "Asam Pedas"..

Kiteorg berkumpul di melaka pada 27.11.15 dan terus ke homestay di area MITC ayer keroh..Ok pada yang ada plan nak ke melaka dengan family yang ramai,di melaka banyak sangat homestay..so senang tak perlu lah nak duduk hotel..Sebab nak berkumpul dan lepak sama-sama..Kalau duduk hotel tak best la kan sebab bilik hotel ni xde la luas nak sumbat ramai2..hehehe


Tema family day kami " forever in love "..tq kak ipar,dia la yang bertungkus lumus prepare dan aturkan segala aktiviti...

Jom usha2 apa ada kat melaka,yang sesuai dengan aktiviti " family day"





1st day,pergi ke zoo melaka..hahaha melayan kerenah budak2..





melawat muzium kapal selam..bestttt sebab 1st time dapat tengok dan masuk dalam kapal selam..walaupun takleh menyelam :-p







Yeayyyy naik cruise...cantiknya pemandangan bandar melaka di sepanjang sungai melaka..






lepas naik cruise,kiteorg naik menara taming sari...Cantik dapat tengok bandar melaka bercahaya di waktu malam..






jalan-jalan naik beca dan bermain di dataran..Happy bila tengok anak-anak happy kan..





Dah sampai melaka mesti cuba sini.. "Coconut shake" pantai klebang

Kami semua stay di homestay area MITC,Ayer keroh..Sangat selesa,rumah 3 bilik,ruang tamu dan dapur yang luas,serta biliknya yang dilengkapi penghawa dingin..Ruang parking kereta juga luas..


Pada yang merancang nak bawak anak2 dan family sempena musim cuti sekolah ni..Boleh la datang ke melaka ya..Kalau ramai dan nak jimat boleh sewa homestay ni..Kalau yang nak honeymoon tu boleh la check in hotel..hehehe

Ok la,nanti kita sambung tulis lagi ya..hargailah keluarga anda..yang jauh kita dekatkan..yang dekat kita rapatkan..

Love Family,



You may also like

No comments: