Assalamualaikum readers..terima kasih pada semua kerana sudi singgah blog saya..Dan terima kasih jugak pada customers2 yang sudi membeli produk dari saya..

Hari ni saya seperti terpanggil2 untuk menaip entry ini..

Sudah lama saya follow FB seorang bapa cekal yang kehilangan anaknya yang bernama uwais kerana mengidap penyakit..Semasa anaknya uwais bertarung dengan penyakit tersebut dan memerlukan kos rawatan yang amat tinggi,ramai insan2 berhati mulia yang tampil memberikan sumbangan..Dengan itu timbullah satu idea yang mana bapa cekal ini membuat 1 badan kebajikan yang diberi nama SAHABAT UWAIS..

Selepas pemergian baby uwais,bapanya gigih untuk membina tabung SAHABAT UWAIS untuk membantu kanak2 lain yang lebih memerlukan..Alhamdulillah dengan tabung itu berjaya membantu beberapa anak syurga dalam menampung kos rawatannya..

Jadi saya terpanggil untuk berkongsi dan menyebarkan tentang badan kebajikan SAHABAT UWAIS ini kepada anda semua supaya kita sama2 dapat membantu lebih ramai lagi insan yang kurang bernasib baik..

Saya juga ingin lancarkan projek jualan sambil beramal,dimana setiap separuh dari keuntungan jualan produk saya akan diagihkan kepada tabung SAHABAT UWAIS..

Antara produk jualan saya yang dimana separuh keuntungannya akan diagihkan kepada SAHABAT UWAIS :


* premium beautiful
* mineral coffee
* garlic tablet
* sabun marine essence 
* bio seleza

**dan lain2 produk hai-o yang dijual oleh saya..

Akan tetapi jika anda ingin menderma terus kepada sahabat uwais,anda boleh layari :

Pertubuhan Kebajikan Sahabat Uwais
FB Pages : sahabat uwais
Instagram : sahabatuwais
email : sahabatuwais209@gmail.com 





Tips Dan Rahsia Tingkatkan Penghasilan Susu IBU


Dalam usaha menyusukan bayi,anda perlu sematkan 2B dalam minda iaitu payu dara (breast) dan bayi (baby)..
Gabungan kedua duanya sedikit sebanyak membolehkan anda memastikan bekalan susu ibu meningkat dan terus berkekalan..Ketahui rahsia lain selain 2B..

Rahsianya mudah sahaja..Sudah semestinya anda memerlukan payu dara dan paling penting bayi untuk disusukan..Seperti yang umum sedia maklum,payu dara mendapat lebih rangsangan daripada bayi bagi meningkatkan penghasilan susu..Selanjutnya,anda perlu melakukan beberapa perkara penting lain dalam usaha membuahkan hasil seperti yang diimpikan..

1. Kerapkan Menyusu
Susukan bayi sekurang kurangya setiap 3 jam pada siang hari..Jika bayi tidur lebih dari 3 jam kejutkan dia umtuk menyusu..Pada waktu malam pula kejutkan bayi untuk menyusu tambahan terutamanya jika dia tidur lebih 4-5 jam..

2. Jangan Tunggu Payu Dara Penuh
Ada sesetengah wanita suka menjadikan payu dara penuh sebagai petunjuk bahawa bayinya perlu disusukan..Itu salah!!,yakin lah bahawa payu dara sentiasa mengandungi susu dan apabila bayi disusukan,ia akan bekerja keras untuk menghasilkan lebih banyak susu..

3. Menyusu Lebih Lama
Jangan hadkan masa setiap kali menyusukan bayi disebelah payu dara..Biarkan dia menyusu sebelah bahagian sehingga puas sebelum menawarkan menyusu dibahagian payu dara yang lain..Ini akan memberinya peluang untuk mendapatkan susu berlemak tinggi..Jika anda terlalu cepat menawarkan payu dara sebelah lagi,dia hanya mendapat foremilk, dimana hanya perutnya sahaja penuh tetapi tidak memberi kalori mencukupi untuk tumbesarannya..

4. Penyusuan Dua Kali
Selepas anda menyusukan bayi,sendawakan dia.,Langkah ini menjurus ruang di dalam perutnya untuk memuatkan lebih banyak susu..Kemudian,susukan dia semula..Cara ini turut merangsangkan payu dara untuk menghasilkan lebih banyak susu..

5. Bogelkan Bayi
Sewaktu menyusu bogelkan bayi(kecuali lampinya)..Sentuhan kulit kekulit membantu bayi kekal sedar daripada lena..Untuk memaksimumkan sentuhan kulit,buka bra dan pakai baju yang mempunyai butang di bahagian depan..Bagi mengelakkan bayi kesejukan pula,selimutkan dia ketika menyusu..

6. Penyusan Malam 
Amalan menyusukan bayi di waktu malam sangat bagus kerana ia merangsang peningkatan susu ..Ini kerana diwaktu malam anda berdua lebih rileks lalu membolehkan bayi  menyusu lebih lama dan kerap..Penyusuan malam turut merangsangkan hormon prolaktin yang memainkan peranannya menghasilkan lebih banyak susu..

7. Penyusuan Baby Sling
Bayi memang suka jika dekat dengan anda ..Secara tidak langsung,ia boleh merangsang dia untuk kerap menyusu..Jadi,gunakan baby sling diantara waktu penyusuan walaupun ketika itu dia sedang tidur..

8. Fikir Bayi,Fikir Susu
Ketika menyusu,belailah bayi..Amalan ini dikenali sebagai grooming..Langkah ini tanpa disedari merangsang penghasilan susu..Antara lain di antara waktu penyusuan dan sejurus sebelum sesi penyusuan bayangkan bayi sedang menyusu di payu dara anda..Cara ini,akan merangsang payu dara untuk mengeluarkan lebih banyak susu..

9. Urutan
Teknik urutan payu dara yang betul akan membantu susu mengalir dengan lancar..Apatah lagi sewaktu anda mengalami bengkak susu ataupun sakit puting..Untuk itu,anda perlu menuam payudara dengan tuala yang telah direndam didalam air suam..Anda boleh pelajari teknik mengurut payu dara menerusi www.breastfeeding-problems.com ..

10. Minum Air
Pastikan anda  minum banyak air sepanjang tempoh penyusuan mahupun pemerahan susu..Anda digalakkan  minum 3.1 liter air iaitu kira-kira 13 cawan setiap hari..

11. Bra Premium Beautiful
Bra premium beautiful juga mampu membantu alam anda dalam penghasilan susu..Bra premium beautiful juga membantu anda mengelakkan bengkak susu..

Akak juga pengguna setia premium beautiful...anak pertama belom sempat nak pakai premium beutiful..Memang kurang penghasilan susu..Terpaksa la anak campur dengan susu formula...Tapi anak ke2 sempat berjumpa dulu dengan premium beutiful...alhamdulillah memang happy lah bila banyak boleh buat stock susu dalam peti ais..Alhamdulillah Anak ke2 dari hari pertama sampai lah sekarang full menyusu ibu..


Tips Dan Rahsia Tingkatkan Penghasilan Susu IBU

Tips Dan Rahsia Tingkatkan Penghasilan Susu IBU

Jika anda berminat untuk mencuba Bra Premium Beautiful yang mampu membantu menggalakkan penghasilan susu ini dan membantu mengelakkan daripada bengkak susu boleh la menghubungi kiki ya.



Call : 017-9450512 @
click icon whatsapp di bawah untuk direct whatsapp


(Click Icon Whatsapp untuk direct whatsapp)




Popular Post
Tips menggalakkan penghasilan susu
Tips mengelakkan breast bengkak susu
Bengkung moden
Harga Bra Premium Beautiful
Harga Premium Beautiful
Assalamualaikum semua :-)

Hari ni akak nak share lah sikit kegembiraan customer ni dengan korang semua..Customer akak ni gembira lah bila dia dapat balik bentuk badan dan berat badan asal sebelum dia pregnant..

Back in shape after pregnant with PREMIUM BEAUTIFUL 💖💖💖

Ni nak cerita sedikit ye pengalaman customer yang pakai premium beautiful corset.. 

"sedar tak sedar dah 3 tahun merasai pengalaman pakai PB ni,mula-mula start pakai pada awal tahun 2013..masa tu just nak pakai PB sekadar ade kesedaran nak menjaga kesihatan.. tapi apa yang bestnya, kalau kerja site ni kita pakai PB badan tak rasa cepat letih.. cergas je nak berjalan ke hulu hilir.. 
Saya dan husband PJJ tapi alhamdulillah selepas setahun, saya disahkan mengandung dan masih lagi pakai PB sehingga kandungan 2 bulan.. masa mengandung selera makan pun bertambah dan berat pun mencecah 70kg..OMG 😱 selalu je kalau pegi check up overweight huhu...syukur sangat ada PB dapat balik shape seperti sebelum pregnant dulu..tiada diet, tiada ubat kurus..hanya PB peneman hari2 😍😍😍 "



Suka tak,suka takkkk...haa maunya tak suka bila dah ada keyakinan diri semula...Terus berubah kann,muka pun kelihatan lebih muda-mudi giteww 😍😍😍😍😍

Ok lah..akak nak sambung kerja...nak fitting mengfitting Premium Beautiful lagi...Nanti akak update lagi testimoni premium beautiful terbaru yer...

Kalau nak akak pakaikan PB ni,contact akak je yer..Akak datang dan tolong ukurkan dan fitting terus..


love,
0179450512
nuzulejoytlc@gmail.com