Haritu kiki dah janjikan nak share full story trip ke Beijing ni kan..hari ni kiki free sikit,jadi boleh la kiki menulis blog..

Alhamdulillah another free trip for us...Trip yang kalau tak de sesen dalam poket pun memang dah boleh enjoy kat negara orang macam orang kaya..hehehe


U olls yang suka melancong-melancong ni try la buat business ni...Jom kiki guide from A-Z macam mana cara nak dapat free travel dengan company gergasi ni..Sebab next trip ni ke ITALY dan UMRAH tau..

BTW Thank You Sahajidah Hai-O Marketing sebab menaja pakej 5 bintang kami ke Beijing untuk tahun 2016...Memang company always nak bagi yang terbaik untuk usahawan cemerlang mereka...Dari sini je memang dah terhakis habis pra sangka buruk kiki pasal Hai-O satu masa dulu...Ye la kan, banyak sangat kata-kata negetif dari orang luar sana tentang Hai-O but bila kita sendiri dah lalui from 1st step sampai la sekarang ni,baru kita nampak sejelas-jelasnya yang Sahajidah Hai-O ni memang syarikat yang mementing ETIKA berniaga...Syarikat yang sangat amik berat tentang kebajikan usahawan mereka...So adik-adik, hakak-hakak, abang-abang sekelian, tak payah takut la nak berniaga dengan syarikat yang 4 tahun berturut-turut pernah dapat award dari FORBES ni ;)


Jadual Lawatan
23-27 Ogos 2016
Flight : MH360 dan balik MH361


Tour Guide : Mr Felix Goh
Tour Agent : Spring View Holiday

Kalau uol nak contact number tour agent ni, ni dia number Spring View Holiday 03-922 2686


Ok jom kita tengok apa lahhh yang best sangat dengan BEIJING ni..Dan apa yang syoknya TRAVEL FREE ni...
Mungkin story ni sedikit sebanyak akan membantu u ools kalau ada yang nak holiday ke beijing..Jom tengok gelagat kami disana..



1st Day

kiki dah mula berkumpul di KLIA..seramai 1000 orang usahawan dihantar ke beijing secara berperingkat..Tapi grop kiki hanya 36 orang je..lebih kurang 1 bas lah kann..


Flight kiki MH 360 akan berlepas jam 6pm..jadinya memang kecohlah satu KLIA tu dengan geng2 SHOM sementara menunggu dapat masuk ke perut MH360..







Abam-abam yang menjadi tulang belakang para isteri..Bestnya biznes suami isteri ni,bila time travel memang syokk boleh honeymoon..haha

Lantak lah abam-abam..hahaha macam2 jenis posing yang keluar bila pergi travel janji korang happy..


Dah macam gigirl outing pulak...macam budak2 asrama..haha

With my mentor kesayangan..Bakal CDM farhana ramli yang di tengah2 tu..
Tempat ni ramai yang takot2 kann..hehehe





Jalan nak masuk perut kapal terbang dah..



 2nd Day


kiki and the geng sampai ke Beijing Capital International Airport..Lebih kurang 6 jam perjalanan jugak la dari klia..Makan malam disediakan ketika dalam flight,fuhh nasib baik..kalau tak lapar jugak la kan sebab sampai dah lewat malam..Dari airport beijing,tour guide terus membawa kami ke Shangri-la Hotel..wahhhh excited sangat sebab 5 STAR Hotel tu..Shangri-la kat KL pun tak penah masuk..hehehehe

Sampai hotel jam 3pagi terus je bersihkan diri dan tidur,Sebab jam 6.30 pagi tu kene bangun breakfast..subuh kat beijing tu lebih kurang jam 4am tau..



Muka excited sebab dapat masuk hotel Shangri-la..5 star tu

Ini lah bilik penginapan kami semasa berada di Beijing..

Hehehe spesial gift from company SHOM..Dapat panda comelllll ni..

Bermula lah pengembaraan kami di BEIJING..Seawal jam 8am kami dah berkumpul semula untuk ke GREAT WALL OF CHINA..yeayyyyy memang ini lah tempat yang kiki ternanti2 nak pegi..selama ni kiki tengok dalam tv je..Dari hotel ke great wall lebih kurang 1 jam perjalanan..So sempat lah kami selelap dalam bas sebab xcukup tido..hahaha
Hahaha korang agak kiki larat tak nak panjat great wall tu..Lebih kurang jam 12pm kami dah berkumpul semula untuk makan tengah hari pulak..


Breakfast dulu sebelum memulakan perjalanan..

Lepas breakfast kami dibawa panjat GREAT WALL OF CHINA ni..haha larat ke kiki??korang rasa??








 Hehehe kiki naik sampai checkpoint ke 2 je..tak larat sangat sebab curam jugak tangga dia..(alasannn sangatt)

Sesudah kepenatan yang teramattttt sangat..kami dibawa makan tengah hari di restoran muslim...Sedapp dan paling best dihidangkan sampai 9 jenis lauk...hahah pengsannn makan...ni lah antara kelebihan trip SHOM..memang layanan VVIP


Kami dibawa pula ke kilang Sutera..Dapat la tengok cara proses sutera dan dapat tengok hasil selepas diproses..

Sini dia tunjukkan cara proses sutera..
Haaa ni lah hasil dari kilang sutera tadi..siap dahh dan sedia dijual...

Next destinasi kami ke stadium Olimpik..
Stadium Olimpik sarang burung
.
.
3rd Day


Breakfast dulu di hotel sebelum ke destinasi seterusnya...Ehem Min kaffe tak tinggal tau..hehe


Bila trip ni..banyak la peluang untuk duduk semeja dengan usahawan2 lain dan berkongsi idea..

Hari ni aktiviti kita naik bullet train...Bullet train ni adalah train paling laju di dunia..
Haa ini lah rupa bullet train...kelajuannya mencecah 300km/j..kiranya kalau pergi kuala lumpur dari kuantan dalam 40minit camtu..


TLC dapat special access untuk naik bullet train ni. Tak perlu bersesak dengan public. Memang VVIP treatment betul. Dah la cost naik bullet train ni SHOM yang bayar kan. Cost sehala naik bullet train ni RM36..







Selepas selesai menaiki bullet train..kami dibawa ke destinasi seterusnya,Italian Style Street..









Sebelum memulakan perjalanan pulang semula ke beijing,kami dihidangkan makanan tengah hari dulu..Sedappp,menu paling best ialah itik goreng 😍😍😍


Hehe inilah itik goreng tu..

Selepas selesai makan..kami gerak semula untuk pulang ke beijing menaiki bullet train..



Aktiviti malam ni ialah Gala Dinner..heheh tak pernah pulak termimpi nak merasa gala dinner sampai luar malaysia..

Ready for gala dinner..hehe sempat lagi photoshoot dulu😍😍

Photoshoot sampai lebam..hehe saje turun awal..sebab memang nak bergambar disetiap sudut Shangri-la hotel ni...Cantikk sangattttt





Menu gala dinner..makanan sepanjang trip memang level A...Tak pernah tak sedap..hehehe

Macam-macam lah aktiviti masa dinner ni..Banyak sangat hehe..tapi part paling best ialah lucky draw...Macam2 hadiah menarik..Paling best bila ada rakan usahawan yang menang handbag Kate Spade..


4th Day

Macam biasa...Breakfast dulu di hotel..Sebab hari ni,hari ke4 di beijing..dan hari ni juga kami akan memenuhi jadual perjalanan yang disediakan untuk kami..Kalau tak breakfast nanti akan kepenatan..





Lawa kan langit dia..tak edit tau..memang langit di Forbidden City warna biru camni..

Membeli belah sikit mainan untuk anak-anak..Harga murah2 kat sini..Tapi kene pandai tawar menawar
Sebelah malamnya pulak...kami disajikan dengan persembahan hebat ini..


Pada sebelalah malam..kami disajikan dengan persembahan Akrobatik..

Terima kasih sahabat2 usahawan TLC, kerana semangat kekeluargaan yang utuh sesama kita membuatkan kita lebih kuat dan sentiasa berkerja sama serta saling bantu membantu sesama kita..

Happy sangat travel dengan uolls..Jumpa next trip,Italy dan Umrah pulak 😍😍😍..


LOVE ,Kiki